6 saveta kako da odaberete pravi sat za poklon

Sezona poklanjanja nam se približava, pa ukoliko odlučite da voljenoj polovini poklonite sat, evo nekih pametnih saveta, jer kupovina sata nije nimalo jednostavan zadatak. Štaviše, staviće vas na prilične muke. Da biste odabrali pravi sat neophodno je da veoma dobro poznajete osobu kojoj ste sat namenili.

Takođe, važno je da znate u kojim prilikama će osoba nositi taj sat, kakav stil poseduje, koje boje preovladavaju u njegovoj ili njenoj garderobi...

Uglavnom, to što dobro poznajete osobu kojoj ste namenili sat je samo jedan od aspekata dobre kupovine. Najvažnije od svega je da odaberete onaj sat koji će dragu osobu neizmerno obradovati.

Nema ništa gore od želje da nekog usrećite, a poklonite mu sat koji stilski i karakterno uopšte ne odgovara. Izraz lica će vam sve otkriti. Naravno, postoji mogućnost zamene sata, ali to više nije to. Čarolija poklanjanja biva narušena ako ste omašili pri izboru poklona. Poslušajte ovih 7 saveta koji su veoma važni pri kupovini ručnog časovnika i nećete pogrešiti.

1. Neka se stil sata poklapa sa navikama osobe kojoj poklanjate

Sat bi trebalo uklopiti u stil života. Izbor sata je produžena karakteristika nečije ličnosti. Pre nego što krenete u lov na idelan sat, razmotrite da li se vaša lepša ili bolja polovina, bavi nekim sportom na primer? Da li voli ronjenje, avanture, alpinizam, da li je hi-tech ovisnik... U tom slučaju, dobar odabir je sportski sat koji poseduje gumenu ili paracord narukvicu, u sebi sadrži štopericu ili GPS, visinomer, digitalni interfejs ili neki od najnovijih pametnih connected časovnika.

2. Uklopite boje sata uz fizičke karakteristike osobe

Oni koji su skoncentrisani na kupovinu sportskog sata moraju biti više fokusirani na funkcionalnost sata. Ukoliko birate sat koji je kežual ili više kao modni detalj, morate baš dobro da poznajete određene karakteristike osobe kojoj ste sat namenili. Tako na primer satovi bele boje bolje pristaju plavušama svetlije puti ili osobi koja nosi svetlije nijanse odeće, dok se crni sat odlično uklapa uz osobu koja nosi tamniju odeću i poseduje odvažan karakter. Neutralni tonovi ili satovi sa srebrnom narukvicom, dobro će pristajati osobi koja nema neku kolorističku odrednicu u garderobi i koja je i karakterno nekako neutralna.

Ovi tonovi su suptilniji nego ekstremni tonovi poput crvene ili žute boje sata. Sat u boji isključivo poklonite osobi za koju znate da preferira određenu boju. Crveni sat je odličan izbor za neku strastvenu osobu.

3. Odaberite proporcionalan sat

Od proporcija takođe zavisi kako će neki model izgledati na nečijem zglobu. Svi smo mi različite građe. Morate uzeti u obzir da satovi sa većim kućištem i širom narukvicom jesu namenjeni višim muškarcima i ženama.  Suprotno, mali satovi, odnosno satovi sa manjim kućištem i tanjom narukvicom, namenjeni su nižim ljudima. Takođe, nije na odmet da znate da li je zglob nečije ruke tanak i suptilan ili je krupniji.

4. Promenljive narukvice nude raznolikost

Kupci koji nisu sigurni oko izbora narukvice sata, mogu potražiti modele koji imaju mogućnost promenljivih narukvica koje su stilski toliko različite da se mogu nositi u različitim prilikama. Tako sat sa kožnom narukvicom jeste odličan izbor za neki kežual look, dok je taj isti sat sa metalnom ili čeličnom narukvicom više za neke ceremonijalne prilike. Imajte u vidu da ceremonijalni satovi uglavnom imaju drago kamenje i narukvicu od metala ili luksuzne kože.

 

5. Nećete pogrešiti ukoliko odaberete sat sa većom metalnom narukvicom

Možda je malo teže bez obzira na bliskost da znate obim zgloba ruke vaše voljene osobe, ali neophodno je da znate da ukoliko sat ima metalnu narukvicu uvek je bolje da uzmete veću nego manju. Zašto? Metalne narukvice nemaju seriju rupica kakve imaju kožne ili narukvice od gume. One poseduju karike i ukoliko je sat osobi kojoj kupujete tj. narukvica malo veća, juvelir ili sajdžija će lako ukolniti 2 ili 3 karike. Ako pak kupite manji sat, tj. malu narukivicu, dodavanje ekstra karika je komplikovanije i uglavnom košta više.

6. Istražite brendove

Industrija satova nudi ogroman izbor visoko kvalitetnih časovnika prelepog dizajna. Neki brendovi nude luksuzne časovnike, neki isljučivo sportske, neki su namenjeneni specijalnim zanimanjima, dok su ostali brendovi specijalizovani za fashion satove.

U ponudi PG Grupe je veliki izbor modela TAG Heuer, Victorinox, Movado, Luminox ili Nixon časovnika, a vaše je samo da sledite naša uputstva kako biste odabrali najlepši mogući poklon za predstojeće praznike.

pročitaj još

28. 05. 2018.

Danijel Rikardo, nesalomiv pod pritiskom na prestižnoj Velikoj nagradi Monaka

TAG Heuer je veoma ponosan na pobedu Aston Martin Red Bull Racing vozača Danijela Rikarda proteklog vikenda na prestižnoj Monaco Grand Prix Formula 1 trci.

25. 05. 2018.

Fudbalska legenda Lotar Mateus u novom izazovu

Pod magijom električne neizvesnosti

21. 05. 2018.

Kara Delevinj promovisala novu kampanju na Menhetnu

Ambasadorka brenda TAG Heuer, Kara Delevinj, prisustvovala je promociji i potpisivanju nove kampanje koju je nedavno snimila ekluzivno u Africi u društvu lava.

17. 05. 2018.

Novi TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

U čast 55 godina od kada je kreiran prvi Heuer Carrera sat, TAG Heuer predstavlja novi TAG Heuer Carrera sa Heuer 02 mehanizmom i GMT funkcijom.

11. 05. 2018.

Kada se susretnu fudbal i automobilizam

U susret Grand Prix-u u Barseloni koji će se održati u nedelju 13.maja, TAG Heuer je okupio troje velikih sportista na ekskluzivnom događaju.