Moderan sat inspirisan glamurom Elizabet Tejlor

Movado sat Museum Wrap restilizovan je i inspirisan vintidž satom koji je nekada bio u vlasništvu slavne glumice Elizabet Tejlor.

Nakit holivudske legende Elizabet Tejlor nadaleko je poznat. Toliko, da je sve što je nekada bilo u posedu ove prelepe glumice popularno čak i danas. Kada nije glumila, udavala se po ko zna koji put ili razvodila-Elizabet je skupljala nakit.

Kao očaravajući i pasionirani kolekcionar, nakon njene smrti 2011. godine dat je na aukcijsku prodaju nakit vredan ukupno $137 miliona.

Kada se pojavio 18 karatni zlatni sat Movado iz 1957. godine,sa narukvicom koja se obmotava oko zgloba ruke, pre nekoliko godina na aukciji u Christie kući, svi iz Movado kuće su poželeli da ga kupe kako bi ga vratili nazad. Sat je originalno bio po porudžbini kreiran za najlepšu glumicu svih vremena.

Originalno, ovaj sat je trebalo da bude deo božanstvene Movado Heritage kolekcije satova koju sačinjavaju specijalni dizajn i koji su obeležili 133 godine dugu istoriju brenda, u okviru koje se nalaze i radovi sa proslavljenim umetnicima kao što su Endi Vorhol, Keni Šarf i modna dizajnerka Proenca Šuler. Međutim Movado je uspeo da otkupi ovaj sat od aukcijske kuće po ceni od $15000.

Shvativši kako bi bilo fantastično da novim generacijama ponude malo retro holivudskog glamura, čelnici Movado kuće su odlučili da ožive slavni dizajn u vidu redizajniranih modela.

Nakon tri godine, Movado je usavršio mehanizam sa šarkom koji omogućuje dvostruko obmotavanje narukvice oko zgloba ruke, za dodatni komfor pri nošenju i skidanju sata. Dodat mu je takođe zaštitni znak - Movado Museum brojčanik, unutar okruglog kućišta, za razliku od prvobitnog kruškastog.

Rezultat je savršeno funkcionalan sat u srebrnoj i zlatnoj boji, božanstveni komad nakita na koji bi sigurno bila ponosna i slavna Elizabet Tejlor.

pročitaj još

09. 04. 2018.

Kako da nosite sat u zlatnoj boji

Kada su zlatni satovi u pitanju postoje podeljena mišljenja, s razlogom.

27. 12. 2017.

Sat kao ultimativni praznični poklon

Bliži se kraj godine i uveliko razmišljate šta pokloniti voljenoj osobi za Božić ili Novu godinu.

09. 10. 2017.

Sedam satova za svaku važnu životnu etapu

Postoji sat za svaku životnu fazu i jedno je sigurno-niko nikada nije zaboravio trenutak kada je dobio svoj prvi pravi sat za odrasle.

24. 05. 2017.

Najbolji minimalistički satovi za dame-Movado

Sa porastom minimalističkog načina razmišljanja koji je u poslednjih nekoliko godina uznemirio modni svet, čini se da je redukovana estetika, trend koji je u porastu

04. 04. 2017.

Najbolji crni časovnici za muškarce

Kada treba odabrati savršeni sat, praktičnost i funkcionalnost su najvažnije, svakako.