NIXON X TAKA HAYASHI: limitirana edicija

U Nixon kompaniji svaki sat je platno, a radi se samo sa kreativnim umovima koji inspirišu zajednicu skejtbordera i oni koji su u njemu uvek su u prvom planu procesa dizajna. Sa tim na umu, brend je realizovao  kapsul kolekciju sa umetnikom i dizajnerom Taka Hajašijem.

Dugogodišnji Nixon-ov favorit, Hajaši je samouki slikar, grafički dizajner i dizajner obuće, rođen u Jokohami u Japanu. Preselio se u Santa Moniku kao mladić 1981. godine i tamo je i bio početkom 80-ih godina kada je otpočela sa razvijanjem scena skejtbordinga koja je izvršila ogroman  uticaj na njegov život i umetnost. Počeo je da crta u vrlo ranom dobu i većinu svog vremena proveo vozeći skejt ili eksperimentišući sa umetnošću, pronalazeći zajedničku inspiraciju u obe oblasti.

Tradicionalna estetika Hajašija, koja je inspirisana estetikom tribala, oživljava se na dva modela sata koji su zaštitni znak Nixon stilova, najprodavanijih Time Teller-a i ograničenog izdanja modela C39 Automatic izrađenog od kože, od kojih svaki sadrži potpis Hayashi printa u Horveen koži, nato narukvici i paleti zemaljanih tonova uključujući tamno braon, crnu, boju kosti i bungee.

Hajaši je u potpunosti redizajnirao Time Teller sa 24-časovnim indeksima uključujući prilagođene kazaljke i brojčanike C39. Oba sata takođe sadrže Cerakote kućišta od nerđajućeg čelika i Hayashi grb na brojčaniku i sa zadnje strane kućišta. Prilagođeni C39 sadrži japanski automatski mehanizam i ograničen je na  samo 100 primeraka.

pročitaj još

29. 12. 2017.

Nixon vam omogućava da pronađete unikatan sat

U potrazi ste za satom koji odgovara vašem jedinstvenom unikatnom stilu? Onda su Nixon satovi vaš ultimativni izbor.

27. 12. 2017.

Sat kao ultimativni praznični poklon

Bliži se kraj godine i uveliko razmišljate šta pokloniti voljenoj osobi za Božić ili Novu godinu.

12. 12. 2017.

Poželite dobrodošlicu Nixon kapsul kolekciji Star Wars -THE LAST JEDI

Ko još nije čuo za Zvezdane ratove, Skajvolkera, Darta Vejdera ili Džedaje?

17. 10. 2017.

Kolekcija The Nixon x Santa Cruz Skateboards

Ako je iko majstor u kreiranju skejtbordova to je onda Džim Filips i njegovi Santa Cruz skejtbordovi. Džim Filips odrastao je u Santa Kruzu koji je idom skejtbording kompaniji sa istim imenom

09. 10. 2017.

Sedam satova za svaku važnu životnu etapu

Postoji sat za svaku životnu fazu i jedno je sigurno-niko nikada nije zaboravio trenutak kada je dobio svoj prvi pravi sat za odrasle.

  • Nixon
  • 42-40 Chrono
  • 42-20 CHRONO ALL WHITE / GOLD
Pogledaj