Žeraldin Fasnaht, leteća zvezda u alpskoj noći

Žeraldin Fasnaht je jedna od najpoznatijih wing suit zvezda. Sigurno ste bili u prilici da je vidite kako u svom specijalno dizajniranom odelu sa krilima, krstari između planininskih vrhova, rizikujući život, ali njen adrenalin je jači od bilo kog straha.

Skajdajving ili wingsuit letenje, je izuzetno opasan sport u kojem jedrite vazduhom zahvaljujući specijalnim odelima koja imaju tkaninu između nogu i ruku, uz pomoć kojih postižete potisak za letenje. Ova odela još zovu ptičja ili veveričja odela, jer letači liče na ptice ili veverice tokom leta.

Na visini od 5500 metara Žeraldin Fasnaht nedavno je osvetlila nebo iznad Alpa svojim svetlucavim odelom sa krilima. Noseći odelo i TAG Heuer connected sat oko zgloba svoje ruke, ova trostruka Xtreme Verbier šampionka skočila je iz helikoptera u tamu noći.

Pri brzini od 180km/h, izgledala je kao zvezda padalica dok je letela iznad najviših alpskih planinskih venaca i glečera, preletevši 1500 metara iznad Gran Komben planine koja se nalazi na čak 4314. metara. Ovaj jedinstveni momenat ispunjem neverovatnom napetošću zabeležen je kamerom u kratkom filmu Wingsuit Connected by TAG Heuer koji je realizovao Dejvid Karlier, fotograf i režiser.

Izazov je velik. U pitanju je velika nadmorska visina, hladnoća je neverovatna, kiseonik je proređen ali ništa od ovoga kao ni tehnički izazovi koje su imali vozači helikoptera, nisu sprečili Žeraldine da skoči u tišini noći i krstari nebom dok je u noći svetleo samo sat na zglobu ruke. Prizor koji ostavlja bez daha.

Od svoje 15 godine Žeraldin uči kako da “čita” prirodu i sneg, što joj je omogućilo da živi svoju strast od 2002. godine. Bila je u pol poziciji na snoubording takmičenjima ukupno osam puta, a na podijum se popela ukupno 20 puta, dok je 11 puta osvojila titule u slobodnoj vožnji, od čega su 3 za Xtreme de Verbier, svetsko grand finale u slobodnoj vožnji snouborda. Najnovija tehnološka dostignuća u tehnici krilnog pritiska, dozvoljavaju skajdajverima da lete brže i duže.

Zahvaljujući neverovatno iskustvu koje ima kao wingsuit pilot i ekstremni sportista koji se bavi skajdajvingom i snoubordingom, Žeraldin poznaje reljef planine i tačno zna gde da otvori padobran kako bi se pripremila za sletanje na temperaturi od -20°C.

Bio je ovo neverovatan prizor šampionke koja nastavlja da pomera granice i koja iznova prevazilazi samu sebe.

Pogledajte film koji ostavlja bez daha

 

pročitaj još

17. 01. 2018.

Noviteti koje TAG Heuer predstavlja u Ženevi

TAG Heuer na izložbi Geneva Days predstavlja novitete za 2018 godinu.

15. 01. 2018.

TAG Heuer predstavlja na sajmu SIHH 2018, najskuplji connected sat na svetu

Po ceni od 162.000 EUR (190.000 CHF) TAG Heuer je lansirao model sata Connected Modular koji je kompletno izrađen od belog zlata i ukrašen baguette dijamantima težine 23.35 karata- TAG Heuer Connected Full Diamonds.

12. 01. 2018.

TAG Heuer izazov Cycle for Survival okupio je brojne slavne ličnosti

TAG Heuer je organizovao svojevrstan izazov Cycle for Survival kojem su se odazvale brojne slavne ličnosti –prijatelji i ambasadori brenda u cilju prikupljanja sredstava za pokret Cycle for Survival, (Biciklom za opstanak) koji se bori za pobedu najtežih

27. 12. 2017.

Sat kao ultimativni praznični poklon

Bliži se kraj godine i uveliko razmišljate šta pokloniti voljenoj osobi za Božić ili Novu godinu.

19. 12. 2017.

TAG Heuer u saradnji sa Košarkaškim Savezom Kine lansirao “Rookie of the Month” inicijativu

Zhao Rui, igrač kluba Guangdong Dongguan Bank Club poneo je prvu titulu ‘’Rookie of the Month” (Novajlija meseca) od strane TAG Heuera i Kineske Košarkaše lige.

  • Tag Heuer
  • Aquaracer
  • AQUARACER LADY QUARTZ WATCH 32 mm
Pogledaj
  • Tag Heuer
  • Formula 1
  • FORMULA 1 CALIBRE 5 AUTOMATIC WATCH
Pogledaj