Žeraldin Fasnaht, leteća zvezda u alpskoj noći

Žeraldin Fasnaht je jedna od najpoznatijih wing suit zvezda. Sigurno ste bili u prilici da je vidite kako u svom specijalno dizajniranom odelu sa krilima, krstari između planininskih vrhova, rizikujući život, ali njen adrenalin je jači od bilo kog straha.

Skajdajving ili wingsuit letenje, je izuzetno opasan sport u kojem jedrite vazduhom zahvaljujući specijalnim odelima koja imaju tkaninu između nogu i ruku, uz pomoć kojih postižete potisak za letenje. Ova odela još zovu ptičja ili veveričja odela, jer letači liče na ptice ili veverice tokom leta.

Na visini od 5500 metara Žeraldin Fasnaht nedavno je osvetlila nebo iznad Alpa svojim svetlucavim odelom sa krilima. Noseći odelo i TAG Heuer connected sat oko zgloba svoje ruke, ova trostruka Xtreme Verbier šampionka skočila je iz helikoptera u tamu noći.

Pri brzini od 180km/h, izgledala je kao zvezda padalica dok je letela iznad najviših alpskih planinskih venaca i glečera, preletevši 1500 metara iznad Gran Komben planine koja se nalazi na čak 4314. metara. Ovaj jedinstveni momenat ispunjem neverovatnom napetošću zabeležen je kamerom u kratkom filmu Wingsuit Connected by TAG Heuer koji je realizovao Dejvid Karlier, fotograf i režiser.

Izazov je velik. U pitanju je velika nadmorska visina, hladnoća je neverovatna, kiseonik je proređen ali ništa od ovoga kao ni tehnički izazovi koje su imali vozači helikoptera, nisu sprečili Žeraldine da skoči u tišini noći i krstari nebom dok je u noći svetleo samo sat na zglobu ruke. Prizor koji ostavlja bez daha.

Od svoje 15 godine Žeraldin uči kako da “čita” prirodu i sneg, što joj je omogućilo da živi svoju strast od 2002. godine. Bila je u pol poziciji na snoubording takmičenjima ukupno osam puta, a na podijum se popela ukupno 20 puta, dok je 11 puta osvojila titule u slobodnoj vožnji, od čega su 3 za Xtreme de Verbier, svetsko grand finale u slobodnoj vožnji snouborda. Najnovija tehnološka dostignuća u tehnici krilnog pritiska, dozvoljavaju skajdajverima da lete brže i duže.

Zahvaljujući neverovatno iskustvu koje ima kao wingsuit pilot i ekstremni sportista koji se bavi skajdajvingom i snoubordingom, Žeraldin poznaje reljef planine i tačno zna gde da otvori padobran kako bi se pripremila za sletanje na temperaturi od -20°C.

Bio je ovo neverovatan prizor šampionke koja nastavlja da pomera granice i koja iznova prevazilazi samu sebe.

Pogledajte film koji ostavlja bez daha

 

pročitaj još

28. 05. 2018.

Danijel Rikardo, nesalomiv pod pritiskom na prestižnoj Velikoj nagradi Monaka

TAG Heuer je veoma ponosan na pobedu Aston Martin Red Bull Racing vozača Danijela Rikarda proteklog vikenda na prestižnoj Monaco Grand Prix Formula 1 trci.

25. 05. 2018.

Fudbalska legenda Lotar Mateus u novom izazovu

Pod magijom električne neizvesnosti

21. 05. 2018.

Kara Delevinj promovisala novu kampanju na Menhetnu

Ambasadorka brenda TAG Heuer, Kara Delevinj, prisustvovala je promociji i potpisivanju nove kampanje koju je nedavno snimila ekluzivno u Africi u društvu lava.

17. 05. 2018.

Novi TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

U čast 55 godina od kada je kreiran prvi Heuer Carrera sat, TAG Heuer predstavlja novi TAG Heuer Carrera sa Heuer 02 mehanizmom i GMT funkcijom.

11. 05. 2018.

Kada se susretnu fudbal i automobilizam

U susret Grand Prix-u u Barseloni koji će se održati u nedelju 13.maja, TAG Heuer je okupio troje velikih sportista na ekskluzivnom događaju.

  • Tag Heuer
  • Aquaracer
  • 300M CALIBRE 16 AUTOMATIC CHRONOGRAPH 42 MM
Pogledaj
  • Tag Heuer
  • Aquaracer
  • AQUARACER AUTOMATIC NAVY BLUE
Pogledaj