Žeraldin Fasnaht, leteća zvezda u alpskoj noći

Žeraldin Fasnaht je jedna od najpoznatijih wing suit zvezda. Sigurno ste bili u prilici da je vidite kako u svom specijalno dizajniranom odelu sa krilima, krstari između planininskih vrhova, rizikujući život, ali njen adrenalin je jači od bilo kog straha.

Skajdajving ili wingsuit letenje, je izuzetno opasan sport u kojem jedrite vazduhom zahvaljujući specijalnim odelima koja imaju tkaninu između nogu i ruku, uz pomoć kojih postižete potisak za letenje. Ova odela još zovu ptičja ili veveričja odela, jer letači liče na ptice ili veverice tokom leta.

Na visini od 5500 metara Žeraldin Fasnaht nedavno je osvetlila nebo iznad Alpa svojim svetlucavim odelom sa krilima. Noseći odelo i TAG Heuer connected sat oko zgloba svoje ruke, ova trostruka Xtreme Verbier šampionka skočila je iz helikoptera u tamu noći.

Pri brzini od 180km/h, izgledala je kao zvezda padalica dok je letela iznad najviših alpskih planinskih venaca i glečera, preletevši 1500 metara iznad Gran Komben planine koja se nalazi na čak 4314. metara. Ovaj jedinstveni momenat ispunjem neverovatnom napetošću zabeležen je kamerom u kratkom filmu Wingsuit Connected by TAG Heuer koji je realizovao Dejvid Karlier, fotograf i režiser.

Izazov je velik. U pitanju je velika nadmorska visina, hladnoća je neverovatna, kiseonik je proređen ali ništa od ovoga kao ni tehnički izazovi koje su imali vozači helikoptera, nisu sprečili Žeraldine da skoči u tišini noći i krstari nebom dok je u noći svetleo samo sat na zglobu ruke. Prizor koji ostavlja bez daha.

Od svoje 15 godine Žeraldin uči kako da “čita” prirodu i sneg, što joj je omogućilo da živi svoju strast od 2002. godine. Bila je u pol poziciji na snoubording takmičenjima ukupno osam puta, a na podijum se popela ukupno 20 puta, dok je 11 puta osvojila titule u slobodnoj vožnji, od čega su 3 za Xtreme de Verbier, svetsko grand finale u slobodnoj vožnji snouborda. Najnovija tehnološka dostignuća u tehnici krilnog pritiska, dozvoljavaju skajdajverima da lete brže i duže.

Zahvaljujući neverovatno iskustvu koje ima kao wingsuit pilot i ekstremni sportista koji se bavi skajdajvingom i snoubordingom, Žeraldin poznaje reljef planine i tačno zna gde da otvori padobran kako bi se pripremila za sletanje na temperaturi od -20°C.

Bio je ovo neverovatan prizor šampionke koja nastavlja da pomera granice i koja iznova prevazilazi samu sebe.

Pogledajte film koji ostavlja bez daha

 

pročitaj još

18. 04. 2018.

TAG Heuer lansira novo specijalno Aston Martin Red Bull Racing Formula 1 izdanje

Sa novom sezonom Formule 1, koja je otpočela prvom trkom 25.marta u Melburnu, u Australiji, ovaj švajcarski časovničarski brend iskoristio je priliku kako bi zvanično predstavio svoje novo ekskluzivno izdanje TAG Heuer Connected Modular 45 Aston Martin R

16. 04. 2018.

Pobeda Danijela Rikarda na kineskom Grand Priju

TAG Heuer sa ponosom proslavlja pobedu Danijela Rikarda na kineskom Grand Priju koji se održao ovog vikenda…

16. 04. 2018.

TAG Heuer – zvanični sponzor Giro d’Italia na dva i četiri točka

Tokom italijanskog debija FIA Formula E E-Prix u Rimu 14.aprila, TAG Heuer je objavio svoje zeleno partnerstvo, koje će biti zasnovano na motoru sa nultim emisijama: Giro, za pionirsku sezonu Giro d’Italia sa električnim biciklima.

12. 04. 2018.

TAG Heuer predstavlja Aquaracer Lady Calibre 9 Automatic

TAG Heuer je lansirao sportski elegantan model Aquaracer Lady Calibre 9 sa automatik mehanizmom.

11. 04. 2018.

Bela Hadid otvorila prvi modularni TAG Heuer butik u Japanu

Simbolično razbijajući bure japanskog tradicionalnog sake pića od pirinča, prelepa Bela Hadid otvorila je novi ultra moderni TAG Heuer butik u Japanu.

  • Tag Heuer
  • Carrera
  • CALIBRE 1887 AUTOMATIC CHRONOGRAPH 41MM
Pogledaj
  • Tag Heuer
  • Carrera
  • CALIBRE 8 GMT AND GRANDE DATE / AUTOMATIC WATCH 41MM
Pogledaj