Poznati profesionalni planinar Kenton Cool podelio je svoja iskustva s Mount Everesta u Victorinox radnji u Njujorku

Posebno je bilo uzbudljivo veče u Victorinox radnji u Njujorku, gde je profesionalni planinar Kenton Cool bio voditelj događaja koji su organizovali Victorinox i Outdoor Festival u poznatom Victorinox radnji  u četvrti Soho.

Ko  je Kenton Cool?

Kenton Cool jedan je od vodećih penjača i osvajača najzahtevnijih svetskih planinskih vrhova. Na vrh planine Everest popeo se čak  neverovatnih 12 puta. S planinarenjem se prvi put susreo čitajući o prvom penjanju Hillary i Norgaye na Everest u 1953. godini. Opsesiju penjanjem dodatno je razvio na fakultetu i nakon što je diplomirao preselio se u Šefild kako bi nastavio u tom pravcu.

Tokom 1996. godine doživeo je težak pad i pretrpeo lomove kostiju na obe pete. Međutim, nakon operacije i oporavka postao je još odlučniji u nameri da se vrati u penjačku formu pa se pridružio organizaciji British Mountain Guides.

Od tada se Kenton više nije osvrtao, nego je aktivno osvajao vrhove šrom sveta i pronalazio nove staze u Aljasci, Francuskoj i Indiji. U 2003. godini nominovan j je za Piolet d’Or (najveća nagrada za planinare, ) za stazu Annapurna III.

Šta ste propustili na događaju u Njujorku?

Tokom događaja održanog u Sohou, Kenton je podelio brojne inspirišuće priče povezane s doživljajima detaljno opisanim u njegovoj knjizi One Man’s Everest.

“…Tvrdim ti Ran, za čovjeka kao što si ti, penjanje na Everest neće biti problem. Na kraju, krajeva reč je samo o jednoj dugoj šetnji po snegu, što si već znao činio na polarnim ekspedicijama, samo što će ti ovaj put biti nešto strmije.”

“… Postoji zloglasni vrh u Švajcarskoj koji se zove Eiger. Planinari su opčinjeni ovom planinom još od 30-tih godina prošlog veka. To je izazov.”

Pogledajte veliki izbor Victorinox satova ovde

 

pročitaj još

22. 05. 2018.

Novi Victorinox Alliance Sport

Ukoliko ste u potrazi za pravim sportskim satom, onim koji emituje slobodan i neustrašiv sportski duh, onda je novi Victorinox Alliance Sport pravi sat za vas.

07. 05. 2018.

Novi I.N.O.X. Professional Diver Titanium

Izdržljiv, otporan i neverovatno lagan…

30. 04. 2018.

I.N.O.X. V namenjen je heroinama svakodnevnice

Sloboda, odvažnost i autentičnost karakterišu nove modele I.N.O.X. V sata.

23. 04. 2018.

Otporan, moderan, vremenski relevantan - I.N.O.X. Mechanical

Konačno je I.N.O.X. Mechanical stigao…

09. 04. 2018.

Kako da nosite sat u zlatnoj boji

Kada su zlatni satovi u pitanju postoje podeljena mišljenja, s razlogom.

  • Victorinox
  • Chrono Classic
  • CHRONO CLASSIC 1/100
Pogledaj